Stimati vizitatori,

Va multumim ca ati sosit pe blogul nostru si speram ca popasul vostru in acest jurnal virtual sa fie unul agreabil si sa va bucure.

Nu va sfiiti sa ne lasati un comentariu dupa fiecare articol pe care il cititi, sa ne spuneti ce credeti si simtiti. Acest blog este in primul rand pentru a ne pastra vii amintirile, insa este si pentru toti oameni buni care ne cunosc sau nu, dar asupra carora producem un efect.

Cu drag,
Raluca si Alex

sâmbătă, 5 aprilie 2008

Istoric 2008 (ian-martie)

29 martie 2008 - Cheile Turenilor
Poze de la catarat in Cheile Turenilor
Am fost la catarat impreuna cu Sabin. Am reusit sa ne filam unul pe altul, sa ne testam "increderea" cu viata unul in celalalt. Raluca a reusit sa se catere fara probleme pe un traseu de "4+" pana la vreo 15 metri inaltime, fiind prima data cand reuseste asa ceva.


8-9 martie 2008 - Calnic, Sibiu, Fagaras, Codlea, Prejmer, Sighisoara
Poze din Turul cetatilor sasesti
Pornita initial ca un drum spre a ne vedea mamele cu ocazia zilei de 8 martie, am ajuns sa facem un adevarat tur prin cetatile care ne-au trecut prin fata in drumul nostru. Desi a plout majoritatea timpului, ne-am simtit f bine impreuna si a fost o excursie reusita. Mai ales ca venea dupa o perioada de 7 we in care Alex a fost plecat la teambuildinguri si deci nu prea am petrecut timp de calitate impreuna.

Calnicul a fost o surpriza placuta prin grija cu care este intretinut. Aici am aflat despre un obicei sasesc: ei tineau slanina intr-un turn din cetate pentru ca se pastra in conditii ideale de prospetime.

Sibiul a fost de departe cea mai placuta experienta, simtind din plin o atmosfera de oras european. Avem de multe ori impresia ca suntem la Bratislava, prin curatenia drumurilor, prin numeroasele puburi, restaurante si magazine de bun gust, prin spatiile pietonale generoase, prin aspectul de oras medieval renovat modern.

Cetatea de la Fagaras ne-a permis tocmai datorita lispei de amenajare sa avem
 parte de o mica aventura prin balariile si camerele darapanate ale cetatii.

Codlea a fost pentru Raluca o surpriza mare pentru ca acum a vazut pasajul pietonal in zona fostei pieti de zi, care acum este desfintata. Foarte frumos luminata si ingrijita.

Prejmer a surprins prin dimensiunile ca suprafata. Desi nu am putut intra fiind inchisa duminica pentru vizite, am dat un tur si parea a fi chiar o constructie zdravana.

In drum spre Sighisoara am incercat sa urcam si la Rupea si Saschiz, dar din cauza ploii era prea mult noroi in zona. Asa ca ne-am hotarat sa le lasam pe o data viitoare. Ajunsi la Sighisoara, ne-am dat seama ce diferenta majora poate fi intr-un loc in care nu au fost investiti bani desi potentialul turistic ar fi asemanator. Ca oportunitati, ca si cladiri, ca si istorie, cele 2 orase ar putea fi echivalente, insa Sighisoara ne-a primit cu multe balti, cu moloz, cu cladiri darapanate, cu mizerie pe strazile cetatii, fara placi si directii explicative la cladiri, cu restaurante putine si aproape tot ce putea fi de vizitat era inchis!


24 februarie 2008 - Piatra Secuiului
Poze de la drumetia pe Piatra Secuiului
In primul we cu masina proprie am si dat o tura pana la Piatra Secuiului unde am facut o drumetie de o zi. Vremea a fost superba, peisajul de vis, am vazut o gramada de parapantisti si ne-am distrat fain impreuna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu