Stimati vizitatori,

Va multumim ca ati sosit pe blogul nostru si speram ca popasul vostru in acest jurnal virtual sa fie unul agreabil si sa va bucure.

Nu va sfiiti sa ne lasati un comentariu dupa fiecare articol pe care il cititi, sa ne spuneti ce credeti si simtiti. Acest blog este in primul rand pentru a ne pastra vii amintirile, insa este si pentru toti oameni buni care ne cunosc sau nu, dar asupra carora producem un efect.

Cu drag,
Raluca si Alex

joi, 15 octombrie 2009

Aniversare unui an de la nunta noastra

Intre 11-13 octombrie 2009 am sarbatorit un an de la nunta noastra printr-o excursie la Paris. Evenimentul a fost cu atat mai special cu cat aici am aflat ca vom avea primul nostru copil la mijloc de 2010. Pe langa aceasta veste minunata, excursia in sine a fost plina de evenimente si impresii de impartasit.

Printre lucrurile care ne-au placut cel mai mult la Paris a fost relaxarea si buna dispozitie a oamenilor pe care ii intalneai pe strada, indiferent daca era zona turistica sau rezidentiala. Parcurile sunt mari, cu niste ulmi uriasi a caror frunze iti faceau automat o banala plimbare, in cel mai romantic lucru. De obicei aceste parcuri sunt pline de lume, familii cu copii dezinhibati, cantareti ambulanti decenti (chitara, muzicute, flasnete), se sta direct pe iarba, ponei cu copii mici calarind, oameni de toate varstele alergand sau pe biciclete (mai ales ca exista un sistem de biciclete gratuite cu care te poti plimba cam peste tot in Paris).


Un 360 de grade menit sa sublinieze relaxarea dintr-o samabata dupa-masa normala intr-un parc din Paris.


Desi am stat cumulat 3 zile intregi, de abia ne-a ajuns timpul sa ajungem prin fata la marea majoritate a punctelor de interes. Si spre deosebire de alte orase turistice, aici chiar iti doresti sa intri sa le vizitezi, nu doar sa le bifezi pe harta! Singurul loc in care sa zicem ca am intrat a fost turnul Eiffel, dar la care totusi nu am ajuns pana in varf, petrecand totusi cam 3 ore (cam mult tinand cont de timpul scurt avut, insa totusi cam putin comparativ cu cat am fi vrut sa stam).

Trasele nostre au inclus urmatoarele puncte de interes:
- Arcul de Triumf - ne asteptam la o chestie ceva mai mare ca replica noastra din Bucuresti, dar senzatia a fost una de coplesire. Masiv si totusi elegant, spatios dar cu basorieliefuri detaliate.
- Champs-Elysees - pe buna dreptate ca simti in aer ca de aici se dau tonul la cele mai multe curente de moda, fitze sau atitudini. Cosmopolit, aglomerat, stralucitor, branduit peste tot. Un alt lucru frapant erau trotuarele imense, fiecare cu latimea unui bulevard de 4-5 benzi. Plus spatiul pentru masini la randul lui de 8 benzi pentru ambele sensuri!
- Louvre - cu gradinile sale imense si piramida sa de sticla atat de ispititoare
- turnul Eiffel - cu povestea sa fascinanta si admiratia inspirata omenirii de la aparitia sa
- catedrala Nottre Dame, malurile Sennei si cartierul latin - coplesitoare de istorie, mai ales daca ai citit Mizerabilii de Hugo
- centrul Pompidou - cu tevile sale uriase din exterior si culorile tipatoare in decorul in general crem-gri al orasului
- Panteonul si Universitatea Sorbona - parca stand una in veghea celeilalte
- alte piatete, parcuri, statui, chiar si cimitire celebre care apareau parca dupa fiecare colt de strada.Un cantec la flasneta clasica pariziana. Inregistrarea lasa de dorit, dar atmosfera era deosebit de romantica.


Pentru cei interesati de aspecte mai practice ale calatoriei, respectivi timpi de deplasare de la aeroport (valabil si la retur):
- de la aeroport Bauvais sunt autobuse care asteapta fiecare cursa care aterizeaza. De la momentul aterizarii pana cand eram in autobus au trecut doar 25 minute. Pretul biletului este de 13 euro un drum.
- drumul cu autobusul pana la statia Port Maillot (vestul Parisului) dureaza circa 60 minute
- din statia de autobus, metroul este la 5 minute (exista tablite indicatoare) de unde practic poti sa ajungi oriunde doresti. Pretul unui bilet de metro 1,6 euro un drum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu